Implanturi Dentare

Implanturile dentare pot fi cea mai buna solutie pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă. Acestea arata si se simt exact ca si dintii naturali. Din moment ce implanturile dentare se integreaza in structura osoasa proprie, pot preveni resorbtia osoasa si retragerea gingiei. Mai exact, un implant dentar este o radacina artificiala plasata in mandibula sau maxilar pentru a sustine o coroana sau o punte dentara.

Cand un dinte este pierdut, nu mai exista forte care sa solicite osul, astfel incat acesta incepe sa se deterioreze, la fel ca muschii care pierd masa si forta atunci cand nu se mai practica exercitii fizice. Pierderea osului continua si in final duce la schimbarea zambetului. Dintii din ambele parti laterale incep sa se deplaseze, producand spatii aditionale si un aspect neplacut visit check the detox center
.

Optiunea tradiţională de a înlocui un dinte lipsă este puntea cimentată. În timp ce această punte înlocuieşte cu succes coroana dintelui lipsă, nu înlocuieşte rădăcina acestui dinte. Consecinţa neînlocuirii rădăcinii este apariţia pierderii de substanţă osoasă, care produce un spaţiu negru neplacut la nivelul gingiei.

Pentru ca procedura implantului dentar să funcţioneze, trebuie să existe suficientă masă osoasă în maxilar, iar osul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a susţine implantul. Daca nu se întrunesc aceste condiţii, este nevoie ca masa osoasă să fie adaugată, prin intermediul unei proceduri de aditie de osAvantajele implantului sunt:

  • previn pierderea de os;
  • permit procesul de masticație normal;
  • permit să vă bucuraţi din nou de alimentele favorite;
  • ajută la îmbunătăţirea obiceiurilor alimentare;
  • favorizează vorbirea și confortul psihologic;
  • îmbunătăţesc aspectul facial şi general;
  • reprezină o solutie permanentă pentru dinţii lipsă.